вторник, 28 юни 2011 г.

Игра 21 - Суша на Arty-mark

Здравейте,

с удоволствие участвам в  Игра 21 - Суша на Arty-mark, защото изключително много харесах идеята. Затова смятам, че трябва да внеса известна доза "пояснения" към направената от мен картичка.
За първи път реших да направя картичката си без да се съобразявам колко красива ще се получи, като се надявах добре да акцентирам по-скоро върху посланието, което ще носи. Във връзка със заданието и идеята, направих картичка, в която да има повече символика, а именно :

1. Основата : тя е от рециклирана ( фабрично ) кафява хартия, която да бъде символ на засушаването.

2. Цветето : то е направено от изрезки от списания, като всяка носи в себе си живот - небе, растения и т.н. Цветето е по-скоро контрапункт на сушата, а именно символ на живота, на плодородието.

3. Надписът : той е посланието в най-пряк смисъл - нека се постараем да излекуваме Земята. Сигурно ще познаете рефрен от не безизвестната песен на Michael Jackson - "Heal the World".

4. Материалите като цяло : постарах се да подбера максимално естествени материали - рециклирана хартия, изрезки от списания, вълнена прежда и сламена рафия.

На финал, надявам се резултатът да ви хареса :) :






4 коментара:

  1. Здравей Фани!Моите поздравления за картичката.Много идейна и интересна.Харесва ми символиката която си използвала.Адмирирам идеята ти!

    ОтговорИзтриване
  2. Желая ти успех в предизвикателството!

    ОтговорИзтриване
  3. Страхотно изпълнение.Творби точно в такъв стил очаквах да видя в тази игра.Благодаря ти!Радвам се че участва Фани!

    ОтговорИзтриване
  4. Благодаря ви момичета, радвам се че ви харесва !:)

    ОтговорИзтриване