сряда, 2 април 2014 г.

Първи опити за декупаж

От начало правя уговорката по-опитните да бъдат снизходителни. :)

Отношението ми към декупажа е нестабилно. Разглеждайки маса произведения в интернет, мнението ми започва от "красота", минава през "става" и стига до "пълен кич". Не си падам по особено пищните декорации и множеството ефекти и техники. Предпочитам нещо семпло, та дори небрежно. Затова без претенциите за нещо уникално или свръх технически издържано, ви показвам първите си плахи опити.

Първото бурканче (с джудженцата) направих миналата година. Направих няколко - остана ми само това, имаше и няколко с коледни кексчета (снимки няма, то и това с джудженцето е снимано чак сега ).  Покрай едно боледуване и Коледните празници, който дойдеше на гости биваше почерпен с бурканче. :)
Много, ама мого държах да мога да ги мия без да ги повредя, затова най-горният слой е минат с яхтен лак. Тъй като не успях да направя успешен декупаж на капачките от тази серия бурканчета, те просто останаха без, затова реших, че ще се ползват като свещници. В действителност се получава добре, но се оказа, че при нагряването от свещта яхтения лак изпуска неприятна миризма.

Второто - това с маслинките направих по стандартния начи. Последният му слой е лак-лепило за декупаж на водна основа, което веднага ме води на мисълта, че с миенето няма да сме на "ти", въпреки че на опаковката пише, че става водоустойчиво след изсъхване.

Ами това е, ето ги и самите тях :



Няма коментари:

Публикуване на коментар